Kávová Charlotta

Recepty, Moučníky

Suroviny

6 plátků želatiny
2,5 dcl šlehačky
šlehačka na ozdobu
200 g Salka (zhruba 1/2 plechovky)
1 polévková lžíce instantní kávy
500 g tvarohu
2 dcl silné vařené kávy
1 balíček dětských piškotů
1 vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Dortovou formu vyložíme alobalem nebo potravinářskou folií. Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě, 1dcl šlehačky zahřejeme a rozmícháme v ní želatinu dokud se nerozpustí.

  2. V míse prošleháme Salko, 1 PL instantní kávy a tvaroh. Přilijeme zbylou smetanu a společně vyšleháme.

  3. Do tvarohové směsi vmícháme rozpuštěnou želatinu.

  4. Dno a stěny dortové formy vyložíme piškoty namočenými v silné kávě.

  5. Lžící opatrně naplníme formu tvarohovou směsí a na ni poklademe další piškoty máčené v kávě. Dezert necháme nejlépe přes noc uležet v chladničce. Před podáváním nazdobíme ušlehanou smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!