Kávová Charlotta
Recepty, MoučníkySuroviny
- 6 plátků želatiny
- 2,5 dcl šlehačky
- šlehačka na ozdobu
- 200 g Salka (zhruba 1/2 plechovky)
- 1 polévková lžíce instantní kávy
- 500 g tvarohu
- 2 dcl silné vařené kávy
- 1 balíček dětských piškotů
- 1 vanilkový cukr
Postup Kávová Charlotta
Postup přípravy receptu
-
Dortovou formu vyložíme alobalem nebo potravinářskou folií. Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě, 1dcl šlehačky zahřejeme a rozmícháme v ní želatinu dokud se nerozpustí.
V míse prošleháme Salko, 1 PL instantní kávy a tvaroh. Přilijeme zbylou smetanu a společně vyšleháme.
Do tvarohové směsi vmícháme rozpuštěnou želatinu.
Dno a stěny dortové formy vyložíme piškoty namočenými v silné kávě.
Lžící opatrně naplníme formu tvarohovou směsí a na ni poklademe další piškoty máčené v kávě. Dezert necháme nejlépe přes noc uležet v chladničce. Před podáváním nazdobíme ušlehanou smetanou.