Kližka s řapíkatým celerem

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

300 g hovězí kližky
4 řapíky celeru
1 cibule
2 lžíce slunečnicového oleje
1 lžička soli
1/2 lžičky mletého černého pepře
1 lžíce kremžské hořčice
1 lžíce hladké mouky
2 lžíce strouhané mrkve

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky a oloupanou cibuli na drobno. Plátky naklepeme, osolíme a opepříme. Na oleji usmažíme cibuli dorůžova a přidáme maso. Dusíme nejprve ve vlastní šťávě a vydusíme na tuk. Podlijeme vodou, přidáme hořčici a za občasného podlévání udusíme maso do měkka.

  2. Řapíky celeru omyjeme, nakrájíme na menší kousky a oškrábanou mrkev nastrouháme na slzičkovém struhadle. Přidáme k téměř měkkému masu a ještě asi 10-15 minut podusíme.

  3. Na závěr zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v troše studené vody. Provaříme a dochutíme solí. Podáváme s vařenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!