Kuřecí nugety s preclíkovou krustičkou a pečenými bramborami
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 350 g stehenních kuřecích řízků
- 2 vejce
- čerstvý koriandr
- 3 brambory
- 3 větší preclíky
- hladkou mouku
- 2-3 lžičky granulovaného česneku
- sůl
- pepř
- olivový olej ve spreji
- rostlinný olej na smažení
Postup Kuřecí nugety s preclíkovou krustičkou a pečenými bramborami
Postup přípravy receptu
-
Nebudeme jenom smažit, ale taky pečeme v troubě. Předehřejeme ji na 180 °C, připravíme si plech s pečicím papírem. Připravíme si také misku s moukou, misku s vajíčky, do kterých přidáme granulovaný česnek a nasekaný koriandr a ještě potřebujeme misku s drcenými preclíky (když je proženete mixerem, taky dobré, jinak stačí je rozmašírovat válečkem v mikrotenovém sáčku).
Než začneme s nugety, připravíme si brambory: Brambory nakrájené na osminky předvaříme v osolené vodě – stačí 20 minut. Přecedíme, osušíme a lehce opečeme na oleji. Stačí několik minut. Pak je propláchneme studenou vodu. Necháme okapat a hranolky přendáme na plech vyložený pečicím papírem, jemně postříkáme olivovým olejem (hodí se k tomu sprej). Pečeme dozlatova.
Stehenní řízky nakrájíme na kousky – nugety, osolíme a mírně opepříme, podle chuti. Maso obalujeme postupně v mouce, pak ve vejcích a nakonec v drti preclíků. Takže klasický trojobal, byť trochu jiné složení. Obalené nugety osmažíme na oleji z obou stran. Stačí několik minut. Takže máme dosmaženo a v troubě už čekají brambory.
Servírujeme. Přidejte ještě nějaký dobrý dip, třeba okurkový, pokud rádi decentní chutě, nebo klidně i sladkou chilli omáčku.