Kuřecí nugety s preclíkovou krustičkou a pečenými bramborami

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

350 g stehenních kuřecích řízků
2 vejce
čerstvý koriandr
3 brambory
3 větší preclíky
hladkou mouku
2-3 lžičky granulovaného česneku
sůl
pepř
olivový olej ve spreji
rostlinný olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Nebudeme jenom smažit, ale taky pečeme v troubě. Předehřejeme ji na 180 °C, připravíme si plech s pečicím papírem. Připravíme si také misku s moukou, misku s vajíčky, do kterých přidáme granulovaný česnek a nasekaný koriandr a ještě potřebujeme misku s drcenými preclíky (když je proženete mixerem, taky dobré, jinak stačí je rozmašírovat válečkem v mikrotenovém sáčku).

  2. Než začneme s nugety, připravíme si brambory: Brambory nakrájené na osminky předvaříme v osolené vodě – stačí 20 minut. Přecedíme, osušíme a lehce opečeme na oleji. Stačí několik minut. Pak je propláchneme studenou vodu. Necháme okapat a hranolky přendáme na plech vyložený pečicím papírem, jemně postříkáme olivovým olejem (hodí se k tomu sprej). Pečeme dozlatova.

  3. Stehenní řízky nakrájíme na kousky – nugety, osolíme a mírně opepříme, podle chuti. Maso obalujeme postupně v mouce, pak ve vejcích a nakonec v drti preclíků. Takže klasický trojobal, byť trochu jiné složení. Obalené nugety osmažíme na oleji z obou stran. Stačí několik minut. Takže máme dosmaženo a v troubě už čekají brambory.

  4. Servírujeme. Přidejte ještě nějaký dobrý dip, třeba okurkový, pokud rádi decentní chutě, nebo klidně i sladkou chilli omáčku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!