Kuře s bazalkou a citrónem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 porce kuřete
- svazek jarních cibulek
- 1/2 šálku čerstvá bazalka
- 1 citrón + na ozdobu
- sůl
- pepř
- olej
Postup Kuře s bazalkou a citrónem
Postup přípravy receptu
-
Jarní cibulku a bazalku nasekejte nadrobno.
Dejte do větší mísy, přidejte šťávu z citrónu, sůl a pepř.
Touto směsí důkladně potřete očištěné kuřecí porce, vložte je do pekáčku vymazaného olejem, poklaďte zbytkem směsi, zvrchu ještě pokapejte olejem a pečte v troubě vyhřáté na 180°C asi 30-40 minut podle velikosti porcí.
Podávejte ozdobené snítkami bazalky a kolečky citrónu.
Jednoduché, rychlé, šťavnaté a svěží;-) Vyzkoušejte.