Dort s pudinkem a šlehačkou
Recepty, DortySuroviny
- Těsto:
- 250 g hladké mouky
- 250 ml smetany
- 200 g třtinového cukru
- 4 vejce
- 1 vrchovatá lžička prášku do pečiva
- Ostatní:
- 250 g smetany ke šlehání
- 1 vanilkový pudink
- 400 ml mléka
- 2 lžíce třtinového cukru
- 2 lžíce kakaa (hořkého)
- 200 ml vody
Postup Dort s pudinkem a šlehačkou
Postup přípravy receptu
-
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny a postupně přisypáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Poté přilijeme smetanu a těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy.
Dáme péct na 30 minut do trouby vyhřáté na 180°C.
Mezitím si z pudikového prášku, cukru a mléka uvaříme hustý pudink, který necháme vychladit.
Do hrníčku vlijeme vodu a vmícháme do ní kakaový prášek. Jakmile se korpus upeče propícháme ho špejlí a ještě teplý ho polijeme kakaovou vodou.
Šlehačku vyšleháme a opatrně do ní vmícháme část vychladlého pudinku.
Směsí potřeme zcela vychladlý korpus a na povrch dáme zbytek pudinku.
Dáme alespoň na dvě hodiny do chladu a podáváme jemně sypané kakaem.