Hříbková omáčka
Recepty, OmáčkySuroviny
- 60 g sušených hříbků
- 5 stroužků česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- tymián
- rozmarýn
- sůl
- pepř
- 1 šálek (250ml) rajčatové šťávy
Postup Hříbková omáčka
Postup přípravy receptu
-
Hříbky zalijte 1 a 1/2 šálkem vlažné vody a nechte 1/2 hodiny nabobtnat.
Na oleji poduste oloupaný nasekaný česnek, přidejte bylinky, osolte a opepřete, zalijte rajčatovou šťávou.
Hříbky proceďte přes plátýnko, vodu zachyťte a posekejte je nadrobno.
K základu přidejte hříbky a uveďte do varu. Postupně dolévejte vodu z hříbků a duste asi 20 minut. Omáčka by neměla být příliš řídká. Podávejte s polentou nebo těstovinami.