Hříbková omáčka se sušenými rajčaty na těstoviny

Recepty, Těstoviny

Suroviny

1 čerstvý hřib
4 ks sušených rajčat naložených v oleji
100 ml smetany
1 PL nastrouhaného Parmazánu
1 žloutek
čerstvá bazalka
kousek másla
sůl
jakékoliv těstoviny uvařené al dente

Postup přípravy receptu

  1. Houbu nakrájíme na plátky a orestujeme na kousku másla, osolíme a přidáme pokrájená rajčata.

  2. Promícháme a zalijeme smetanou. Necháme trochu zredukovat, vsypeme nastrouhaný parmazán, podle potřeby dosolíme a necháme rozpustit.

  3. Odstavíme a vmícháme bazalku a rychle žloutek spolu s uvařenými těstovinami a asi 1-2PL vody, ve které se těstoviny vařily. Už se nesmí těstoviny dále vařit, ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!