Hříbková omáčka se sušenými rajčaty na těstoviny
Recepty, TěstovinySuroviny
- 1 čerstvý hřib
- 4 ks sušených rajčat naložených v oleji
- 100 ml smetany
- 1 PL nastrouhaného Parmazánu
- 1 žloutek
- čerstvá bazalka
- kousek másla
- sůl
- jakékoliv těstoviny uvařené al dente
Postup Hříbková omáčka se sušenými rajčaty na těstoviny
Postup přípravy receptu
-
Houbu nakrájíme na plátky a orestujeme na kousku másla, osolíme a přidáme pokrájená rajčata.
Promícháme a zalijeme smetanou. Necháme trochu zredukovat, vsypeme nastrouhaný parmazán, podle potřeby dosolíme a necháme rozpustit.
Odstavíme a vmícháme bazalku a rychle žloutek spolu s uvařenými těstovinami a asi 1-2PL vody, ve které se těstoviny vařily. Už se nesmí těstoviny dále vařit, ihned podáváme.