Pórková polévka se zakysanou smetanou

Recepty, Polévky

Suroviny

50 g másla
2 pórky
1 mrkev
1 litr zeleninového vývaru
60 ml smetany - já dala zakysanou, přišla mi osvěžující, ale můžete dát i sójovou
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Z pórků oloupeme vrchní listy, odřízneme spodní a vrchní část a umyjeme.

  2. Mrkev a pórky pokrájíme na malé kousky.

  3. Na pánvi si rozpálíme máslo, přidáme mrkev a pórek.

  4. Restujeme při střední teplotě cca 5 minut.

  5. Poté zalijeme vývarem, přivedeme k varu, necháme vařit 10-15 minut, dokud pórek nezměkne.

  6. Hotovou polévku necháme vychladnout, rozmixujeme tyčovým mixérem a přilijeme smetanu.

  7. Dochutíme a podáváme. U nás s domácím chlebem


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!