Velikonoční beránek se zapečeným sněhem
Recepty, ZdobeníSuroviny
- 1 středně velký beránek z oblíbeného těsta
- 3 bílky
- 1 lžička octa
- 80-100 g cukru písek
- zdobicí barevné polevy
- 2 stejně velké a barevné rozinky
Postup Velikonoční beránek se zapečeným sněhem
Postup přípravy receptu
-
Bílky vyšleháme s octem, všleháme cukr a vyšleháme do pevného sněhu.
Sněhem naplníme zdobicí sáček a naneseme v kudrlinách na tělo beránka, uši a hlavu necháme hladkou (uhladila jsem prstem), jen čupřinu nad čelem opět zkudrnatíme, vložíme do trouby na předehřáté 200°C a krátce zapečeme, dokud nezačne sníh hnědnout.
Rozinky zplacatíme a nalepíme místo očí. Po vychladnutí domalujeme barevnými tubami trávu, květy, čumák, oči a čtyřlístek v puse:).
Se sněhem je třeba pracovat poměrně rychle, není to sníh šlehaný v horké vodní lázni, takže po chvíli trochu povolí...