Vajíčková roláda

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

Roláda:
5 ks vejce
5 PL hladká mouka
2 KL mletá červená paprika
1 KL prášek do pečiva
Vajíčkový salát:
5 ks vařených vajec
4 ks uvařených brambor
2 ks cibule
2 KL plnotučná hořčice
220 g majonézy
3 ks sladkokyselé okurky
50 ml sladkokyselého nálevu z okurek
20 g mleté želatiny
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky a sůl vyšleháme do tuhé světlé pěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem a paprikou. V další míse ušleháme bílky se solí do tuhého sněhu.

  2. Třetinu sněhu přidáme k žloutku s moukou a důkladně zašleháme. Přidáme zbylý sníh a ten vmícháme zlehka ruční metlou.

  3. Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme 8 minut v troubě vyhřáté na 200°C.

  4. Hotový plát přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme vychladnout. Salát rozetřeme na piškotový plát a podélně srolujeme, zabalíme do potravinové folie a necháme v lednici ztuhnout.

  5. Vajíčkový salát: utřeme žloutky, hořčici a majonézu. Brambory nastrouháme, okurky, cibuli a bílek na jemno nakrájíme. Přilijeme okurkový nálev, zamícháme, osolíme, opepříme a necháme 30 minut odstát v pokojové teplotě. Želatinu rozpustíme podle návodu na obalu. Do rozpuštěné želatiny vmícháme nejdříve několik lžic salátu a pak přimícháme zbylý salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!