Rychlá hříbková směs

Recepty, Houby

Suroviny

300 g mražených hříbků (měla jsem praváky)
1 velká cibule nakrájená nadrobno
1 lžíce nasekaného kopru
200 ml smetany na vaření pokojové teploty
1 vrchovatá lžička nejlépe maďarské papriky
1 malá lžička drceného kmínu
1 vrchovatá lžíce hladké mouky
2 lžíce sádla
2 dl zeleninového vývaru do omčky
cca 1 dl zeleninového vývaru do hub (může být i masový)
3/4 lžičky pepře
sůl podle potřeby
4 vrchovaté lžíce husté zakysané smetany
4 natvrdo vařená vejce
jarní cibulka na dozdobení

Postup přípravy receptu

  1. Houby krátce povaříme asi v jednom decilitru zeleninového vývaru spolu s kmínem. Cibulku zpěníme mírně dorůžova na sádle a přidáme mouku.

  2. Uděláme světlejší jíšku, přidáme papriku zalijeme studeným vývarem a za stálého míchání provaříme. Přidáme houby a smetanu, osolíme, opepříme a dochutíme koprem.

  3. Podáváme s lžící zakysané smetany a vařeným vejcem, dozdobíme koprem a jarní cibulkou. Ideální přílohou je pečivo, vařené brambory nebo těstoviny. Směs má mít hustší konzistenci, skoro jako lívancové těsto.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!