Rychlá hříbková směs
Recepty, HoubySuroviny
- 300 g mražených hříbků (měla jsem praváky)
- 1 velká cibule nakrájená nadrobno
- 1 lžíce nasekaného kopru
- 200 ml smetany na vaření pokojové teploty
- 1 vrchovatá lžička nejlépe maďarské papriky
- 1 malá lžička drceného kmínu
- 1 vrchovatá lžíce hladké mouky
- 2 lžíce sádla
- 2 dl zeleninového vývaru do omčky
- cca 1 dl zeleninového vývaru do hub (může být i masový)
- 3/4 lžičky pepře
- sůl podle potřeby
- 4 vrchovaté lžíce husté zakysané smetany
- 4 natvrdo vařená vejce
- jarní cibulka na dozdobení
Postup Rychlá hříbková směs
Postup přípravy receptu
-
Houby krátce povaříme asi v jednom decilitru zeleninového vývaru spolu s kmínem. Cibulku zpěníme mírně dorůžova na sádle a přidáme mouku.
Uděláme světlejší jíšku, přidáme papriku zalijeme studeným vývarem a za stálého míchání provaříme. Přidáme houby a smetanu, osolíme, opepříme a dochutíme koprem.
Podáváme s lžící zakysané smetany a vařeným vejcem, dozdobíme koprem a jarní cibulkou. Ideální přílohou je pečivo, vařené brambory nebo těstoviny. Směs má mít hustší konzistenci, skoro jako lívancové těsto.