Bzenecký vepřový kotlet
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 6 ks vepřové kotlety
- 200 g celeru
- 200 g mrkve
- 4 ks čerstvých rajčat
- 1 dcl bílého vína
- 1 polévková lžíce rajského protlaku
- sádlo
- sůl
- hladká mouka nebo sv. instantní jíška
Postup Bzenecký vepřový kotlet
Postup přípravy receptu
-
Vepřové kotlety naklepeme, okraje nařízneme a osolíme. Zeleninu nakrájíme na jemné nudličky a rajčata na čtvrtky.
Maso zprudka opečeme po obou stranách na části sádla a to z obou stran a přendáme do připraveného hrnce. V druhé části sádla opražíme a podusíme nakrájenou zeleninu, přidáme víno, rajčata, rajský protlak a mírně osolíme.
Po chvilce zeleninovou směs vlijeme na kotlety v hrnci a chvilku necháme provařit. V případě potřeby můžeme zahustit moukou rozmíchanou v trošce vody, nebo světlou instantní jíškou. Podáváme s vařeným bramborem se sekanou petrželovou natí.