Bzenecký vepřový kotlet

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

6 ks vepřové kotlety
200 g celeru
200 g mrkve
4 ks čerstvých rajčat
1 dcl bílého vína
1 polévková lžíce rajského protlaku
sádlo
sůl
hladká mouka nebo sv. instantní jíška

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové kotlety naklepeme, okraje nařízneme a osolíme. Zeleninu nakrájíme na jemné nudličky a rajčata na čtvrtky.

  2. Maso zprudka opečeme po obou stranách na části sádla a to z obou stran a přendáme do připraveného hrnce. V druhé části sádla opražíme a podusíme nakrájenou zeleninu, přidáme víno, rajčata, rajský protlak a mírně osolíme.

  3. Po chvilce zeleninovou směs vlijeme na kotlety v hrnci a chvilku necháme provařit. V případě potřeby můžeme zahustit moukou rozmíchanou v trošce vody, nebo světlou instantní jíškou. Podáváme s vařeným bramborem se sekanou petrželovou natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!