Jednoduchý marinovaný kapr

Recepty, Ryby

Suroviny

600 g kapra
sůl
Marináda:
2 cibule
1 stroužek česneku
1 paprika
2 lžíce bílého vínneho octa
0,5 dl vody
4 kuličky černého pepře
2 kuličky nového koření
0,5 dl oleje
1 lžička cukru
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kapra rozdelíme na porcie a osolíme. Na oleji pražíme z oboch strán do zmäknutia (podľa hrúbky mäsa cca 7-10 min z každej strany). Vyberieme a vložíme do misy.

  2. Do výpeku pridáme všetky suroviny na marinádu (papriku nakrájame na rezance, cesnak prelisujeme) a na slabom plameni povaríme 5 minút.

  3. Horúcou marinádou zalejeme opečeného kapra a necháme vychladnúť.

  4. Potom zakryjeme a dáme do chladničky marinovať na 24 hodín. Podávame s chlebom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!