Conchiglie s kapustou (DlabemeZdrave)
Recepty, TěstovinySuroviny
- 250 g bezlepkových mušlí
- 1/2 kapusty
- 150 g kuřecí prsní šunky (plátky)
- 20 g mandlových plátků
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce oleje
- 20 g másla (domácí nebo Jihočeské)
- 1 Mozzarella
- sůl
- pepř
Postup Conchiglie s kapustou (DlabemeZdrave)
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny si dáme vařit do vroucí osolené vody.
Na oleji si orestujeme nakrájenou šunku s mandlemi a mícháme, abychom je měli rovnoměrně opečené.
Když je to hotové, přidáme velmi jemně nasekaný česnek, nepřidáváme ho dřív, aby zbytečně nezčernal. Přidáme máslo a kapustu nakrájenou na nudličky (tmavě zelené listy dáme do pánve o 1-2 minuty dřív než ty světlé, jelikož potřebují o něco více času na změknutí).
Zhruba po 5 minutách přidáme 2 lžíce vody, zaklopíme poklicí a necháme 5 minut dusit.
Mezitím si nakrájíme mozzarellu na kostičky.
Poté odklopíme, promícháme s mozzarellou a když se začne zahřívat, tak přidáme i scezené těstoviny a 3 lžíce vody, ve které se těstoviny vařily. Promícháme a servírujeme.