Grahamové ulity

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

480g grahamové mouky
280ml syrovátky
1 žloutek
2 lžíce oleje
30g droždí
1 lžíce soli
bílek na potření
lněná semínka

Postup přípravy receptu

  1. Do vlažné syrovátky rozdrobíme droždí a necháme pár minut odpočívat.

  2. Do mísy prosejeme mouku, přidáme olej, žloutek a sůl. Vlijeme syrovátku a hněteme, dokud nemáme hladké a vláčné těsto.

  3. Přikryjeme potravinovou fólií nebo vlhkou utěrkou a necháme kynout 2 hodiny, poté ho promáčkneme a ještě krátce prohněteme. Rozdělíme na 8 dílů a z každého vytvarujeme housky.

  4. Potřeme vodou a necháme ještě 1 hodinu kynout.

  5. Potřeme bílkem, raznicí uděláme vzor ulity, posypeme semínky a pečeme při 200°C přibližně 15 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!