Houbový knedlík
Recepty, HoubySuroviny
- 4 rohlíky
- 350g lesních hub (použila jsem podpňovky = václavky)
- 3 vejce
- 6 stroužků česneku
- pepř
- sůl
- majoránka
- 1 lžíce sádla (nebo olej)
- 1 cibule
Postup Houbový knedlík
Postup přípravy receptu
-
Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme nakrájané huby a podusíme asi 10 minut. Časť vody musí ostať, nevydusíme úplne.
Rožky narežeme na kocky, pridáme vajcia, osolíme, okoreníme, ochutíme majoránkou a prelisovaným cesnakom. Premiešame a vmiešame podusené huby aj so šťavou. Dobre premiešame.
Hmotu dáme do sáčku na tlačenku alebo mikroténového sáčku a vytvarujeme valec (môžeme použiť aj alobal, ten ale dobre vymastíme olejom). Dobre utesníme.
Valček varíme vo vode 20 – 30 minut, závisí od hrúbky valčeka (Ja som z uvedeného množstva urobila valčeky dv).
Uvarené knedlíky vyberieme, narežeme na hrubšie plátky a teplé podávame s ohriatou kyslou kapustou.