Kuřecí roládky a bramborové spirály s parmezánem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa
sůl
pepř
asi 100 g česnekového boku
hladká mouka
olej a kousek másla
Brambory:
4 podlouhlé brambory
olej
oregano
sůl
parmezán
Hráškové pyré:
1 hrnek mraženého hrášku
sůl
pepř
kousek másla
trochu smetany

Postup přípravy receptu

  1. Prsa přes folii naklepeme, osolíme, opepříme, poklademe tenkými plátky vepřového česnekového boku a pevně zavineme. Spíchneme párátky a lehce obalíme v hladké mouce.

  2. Opečeme na oleji s máslem. Hotové roládky vyjmeme, přidáme kousek másla, vysmahneme, zaprášíme hladkou moukou a podlijeme. Přidáme kolečko citronu a lžíci sojové omáčky, provaříme a přecedíme.

  3. Hrášek uvaříme v osolené vodě, scedíme, přidáme máslo, smetanu, trochu pepře a rozmixujeme.

  4. Brambory oloupeme, omyjeme a napíchneme podélně na tukem potřený kovový špíz. Ostrým nožem nakrájíme do spirály tak, že bramborem otáčíme a nožem prořízneme až na špíz. Trochu brambory opatrně roztáhneme a potřeme olejem, jemně posypeme sušeným oreganem a osolíme. Upečeme v troubě a během pečení obrátíme, před koncem pečení posypeme parmezánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!