Sýrové nočky do polévky nebo jako příloha

Recepty, Přílohy

Suroviny

50 g sýru dle chuti, nastrouhaný
1 malé vejce, velikost S
sůl dle slanosti sýru
cca 50 g hrubé mouky
špetka muškátového oříšku

Postup přípravy receptu

  1. Sýr dle chuti (Gouda, Čedar, Niva...) nastrouháme do misky nebo talíře, přidáme vejce, sůl, je-li třeba, muškátový oříšek (pokud nechceme, nedáme) a hrubou mouku. Vidličkou vypracujeme těstíčko, ze kterého buď nabíráme hranou mokré lžičky menší kousky a ty házíme rovnou do vroucí polévky, kde je povaříme doměkka. Nebo v mastných rukách vytvoříme tenčí válečky, které pokrájíme na kousky o velikosti dle vlastní potřeby a chuti.

  2. Nočky můžeme použít jak do vývarů, tak i do zeleninových polévek. Cca pro 4 osoby.

  3. Pokud je budeme chtít použít jako přílohu, například ke špenátu, sýrovým omáčkám..., uvaříme je klasicky ve vroucí a osolené vodě, scedíme a omastíme kouskem másla. Toto množství je zhruba na 1 - 1,5 porce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!