Bramborový guláš na kyselo
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 1 kg brambor
- 3 špekáčky
- 5 středně velkých kyselých okurek
- 2 středně velké cibule
- 2 stroužky česneku
- bobkový list
- majoránka
- kmín
- pepř
- sůl
- sádlo
Postup Bramborový guláš na kyselo
Postup přípravy receptu
-
V hrnci s širším dnem na sádle zpěníme na středně hrubo nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené oloupané špekáčky, podlijeme hrnkem vody, přisypeme lžíci majoránky, lžičku kmínu, 3 lístky bobkáče, pepř a sůl dle libosti, na drobno nakrájené okurky, česnek a necháme dusit.
Mezi tím si oškrabeme brambory, nakrájíme je na menší kostky a po té přidáme do hrnce.
Zalijeme vodou tak akorát, aby bylo vše pod vodou a za občasného míchání vaříme do měkka.
Když jsou brambory měkké, vařečkou promícháváme tak dlouho, až se začnou brambory odírat, tím se nám to samo zahustí a můžeme podávat nejlépe s chlebem.