Houbové ledvinky
Recepty, HoubySuroviny
- 400 g žampiónu portobello (původně čirůvky různé druhy podle doby sběru)
- 40 g špeku nebo másla
- 1 cibule
- 1/2 l smetany
- vývar z masa nebo kostí
- tmavá jíška z másla a mouky ze 2 lžic másla a 2 lžic mouky (nebo i hotová granulovaná)
- sůl a kmín
Postup Houbové ledvinky
Postup přípravy receptu
-
Nakrájenou cibuli osmažíme na částečně vyškvařené slanině (nebo na rozpáleném másle), okmínujeme, přidáme nakrájené houby a dusíme asi 30 minut. Při dušení podléváme masovým vývarem.
Když jsou houby měkké, nalijeme na ně zbytek vývaru, přidáme smetanu, osolíme a omáčku (asi 3/4 l) zahustíme tmavou jíškou, udělanou z másla a mouky (nebo hotovou kupovanou). Příloha - houskový knedlík nebo např. těstoviny.