Houbová smaženice s nivou na topinky

Recepty, Houby

Suroviny

300 g hub (měla jsem lesní a žampiony)
4 vejce
1 cibule
80-100 g nivy
1 jarní cibulka
2 stroužky česneku
2 lžíce smetany
máslo
mletý kmín
sůl
topinky

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a bílou část cibulky nakrájíme na drobno, česnek na plátky. Obojí zpěníme na másle a přidáme nakrájené houby. Přidáme kmín a dusíme do měkka.

  2. Vejce rozšleháme se smetanou. Měkké houby zasypeme strouhanou nivou (trochu odložíme na ozdobu) a necháme rozpustit.

  3. Nakonec vlijeme vejce a necháme srazit. Podle potřeby dosolíme a vmícháme nakrájenou zelenou cibulku.

  4. Podáváme teplé s topinkou potřenou česnekem a ozdobené troškou odložené nivy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!