Houbová smaženice s nivou na topinky
Recepty, HoubySuroviny
- 300 g hub (měla jsem lesní a žampiony)
- 4 vejce
- 1 cibule
- 80-100 g nivy
- 1 jarní cibulka
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce smetany
- máslo
- mletý kmín
- sůl
- topinky
Postup Houbová smaženice s nivou na topinky
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a bílou část cibulky nakrájíme na drobno, česnek na plátky. Obojí zpěníme na másle a přidáme nakrájené houby. Přidáme kmín a dusíme do měkka.
Vejce rozšleháme se smetanou. Měkké houby zasypeme strouhanou nivou (trochu odložíme na ozdobu) a necháme rozpustit.
Nakonec vlijeme vejce a necháme srazit. Podle potřeby dosolíme a vmícháme nakrájenou zelenou cibulku.
Podáváme teplé s topinkou potřenou česnekem a ozdobené troškou odložené nivy.