Houbová sekaná z čerstvých hub

Recepty, Mleté maso

Suroviny

60 dkg mletého vepřového masa
40 dkg mletého hovězího masa
1 rohlík nebo houska
3 vejce
1 velká cibule
3 stroužky česneku
50 dkg čerstvých hub
černý pepř
majoránku
sůl
oleje na osmažení hub

Postup přípravy receptu

  1. Rohlík - housku namočte do studené vody, aby se nasákla. Cibuli nakrájejte nadrobno a osmažte ji dozlatova na oleji. K cibuli přidejte nakrájené houby a krátce vše poduste.

  2. V míse zatím smíchejte oba druhy masa, vajíčka, sůl, pepř, majoránku a prolisovaný česnek. Namočenou housku natrhejte na kousky, vymačkejte od nadbytečné vody a přidejte spolu s cibulkou a houbami k masu.

  3. Masovou směs rozdělte na polovinu, a z každé z nich vytvarujte šišku sekané. S těstem si v rukách důkladně pohrajte a proplácejte ho ze všech stran, abyste z něj dostali všechen nadbytečný vzduch a sekaná držela hezky pohromadě.

  4. Nakonec sekanou uhlaďte rukama namočenýma ve studené vodě. Hotovou sekanou uložte do pekáčku na kterém je pečící papír a dejte péct na 200 °C na 30 minut, pak teplotu stáhněte na 160 °C a dopečte ještě asi 20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!