Houbová sekaná z čerstvých hub
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 60 dkg mletého vepřového masa
- 40 dkg mletého hovězího masa
- 1 rohlík nebo houska
- 3 vejce
- 1 velká cibule
- 3 stroužky česneku
- 50 dkg čerstvých hub
- černý pepř
- majoránku
- sůl
- oleje na osmažení hub
Postup Houbová sekaná z čerstvých hub
Postup přípravy receptu
-
Rohlík - housku namočte do studené vody, aby se nasákla. Cibuli nakrájejte nadrobno a osmažte ji dozlatova na oleji. K cibuli přidejte nakrájené houby a krátce vše poduste.
V míse zatím smíchejte oba druhy masa, vajíčka, sůl, pepř, majoránku a prolisovaný česnek. Namočenou housku natrhejte na kousky, vymačkejte od nadbytečné vody a přidejte spolu s cibulkou a houbami k masu.
Masovou směs rozdělte na polovinu, a z každé z nich vytvarujte šišku sekané. S těstem si v rukách důkladně pohrajte a proplácejte ho ze všech stran, abyste z něj dostali všechen nadbytečný vzduch a sekaná držela hezky pohromadě.
Nakonec sekanou uhlaďte rukama namočenýma ve studené vodě. Hotovou sekanou uložte do pekáčku na kterém je pečící papír a dejte péct na 200 °C na 30 minut, pak teplotu stáhněte na 160 °C a dopečte ještě asi 20 minut.