Vepřové na rozmarýnu

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky vepřové kotlety bez kosti
cibule
olej
hladká mouka
0,2 dcl bílého vína
vývar
voda
10 dkg anglické slaniny
trochu cukety
máslo
sůl
pepř
rozmarýn

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa nařízneme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme rozmarýnem, zakápneme olejem. Necháme alespoň 2 hodiny marinovat.

  2. Poté maso zlehka obalíme v hladké mouce.

  3. Na oleji necháme zesklovatět na půlměsíčky nakrájenou cibuli, zprudka opečeme plátky masa.

  4. Podlijeme vínem a trochou vývaru či vody tak, aby byly ponořené. Dusíme doměkka - s pokličkou, ke konci odkryjeme, aby se odpařila přebytečná tekutina.

  5. Nakonec plátky poklademe orestovanou slaninou dokřupava - možno vynechat


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!