Houbová omáčka se zakysanou smetanou
Recepty, HoubySuroviny
- čerstvé houby (na větší kusy)
- 3 kuličky nového koření
- 3 kuličky černého pepře
- 2-3 bobkové listy (podle velikosti)
- 1 cibule (vcelku)
- zakysaná smetana
- smetana na šlehání
- hladká mouka
- sůl
Postup Houbová omáčka se zakysanou smetanou
Postup přípravy receptu
-
Houby nakrájíme na větší kusy a necháme 5 minut projít varem. Poté slijeme a propláchneme studenou vodou a vložíme zpět do hrnce.
Přidáme vodu a koření s cibulí. Necháme dojít k varu, 20 minut vaříme. Vyndáme cibuli, osolíme, zahustíme moukou s vodou a necháme 5-10 povařit.
Závěrem vmícháme zakysanou smetanu a trochu smetany na šlehání pro zjemnění. Pak jen ještě nezapomenout vyndat koření. Podává se s houskovým knedlíkem a v hlubokém talíři.