Houbová omáčka od Daniely

Recepty, Omáčky

Suroviny

0,1 dcl oleje
1/4 másla
1 cibule (větší)
1/2 kg hub
2 kostky zeleninového bujonu
1/2 l smetany (12%)
4 dl mléka
1 šlehačku (malou)
sůl
bílý pepř
bobkový list
hladkou mouku (na zahustění)

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestuj cibuli do sklovita, přidej bobkový list, houby, které restuješ dál s cibulí asi 10 minut na mírném ohni, přidej máslo, až se rozpustí osol, opepři a zalij smetanou a mlékem, přidej zeleninový bujon. Nech vařit asi dalších 10 minut.

  2. Mezitím rozšlehej ve šlehačce hladkou mouku a zahusti omáčku. Nech provařit asi 5 minut, aby se ztratila chuť mouky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!