Houbová omáčka od Daniely
Recepty, OmáčkySuroviny
- 0,1 dcl oleje
- 1/4 másla
- 1 cibule (větší)
- 1/2 kg hub
- 2 kostky zeleninového bujonu
- 1/2 l smetany (12%)
- 4 dl mléka
- 1 šlehačku (malou)
- sůl
- bílý pepř
- bobkový list
- hladkou mouku (na zahustění)
Postup Houbová omáčka od Daniely
Postup přípravy receptu
-
Na oleji orestuj cibuli do sklovita, přidej bobkový list, houby, které restuješ dál s cibulí asi 10 minut na mírném ohni, přidej máslo, až se rozpustí osol, opepři a zalij smetanou a mlékem, přidej zeleninový bujon. Nech vařit asi dalších 10 minut.
Mezitím rozšlehej ve šlehačce hladkou mouku a zahusti omáčku. Nech provařit asi 5 minut, aby se ztratila chuť mouky.