Horká čokoláda
Recepty, NápojeSuroviny
- 12 čtverečků čokolády podle chuti (hořká, mléčná či bílá)
- trocha másla
- smetana (asi 40 ml)
- 1/2 hrnku mléka
Postup Horká čokoláda
Postup přípravy receptu
-
Připravíme vodní (parní) lázeň -2 hrnce, z nichž spodní je naplněn vodou, horní ne... Zapneme sporák, do vrchního, prázdného hrnce vhodíme čokoládu, trochu másla a čekáme do rozpuštění.
Přidáme smetanu, zamícháme.
Mléko v hrnečku ručním šlehačem vyšleháme do pěny (nemusí být nutně pěna, ale je to určitě lepší), kterou přidáme k čokoládě a necháme spolu prohřát, ochutnáme (můžeme přidat trochu cukru, ale doporučuji si vychutnat plnou chuť čokolády).
Čokoládu nalejeme do šálku a k šálku čokolády pak podáváme šlehačku.