Kuřecí stehýnka s nádivkou na tymiánu

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

10 kuřecích stehen
8 rohlíků
6 stroužků česneku
200 ml mléka
3 vajíčka
máslo
tymián
koření na americlé brambory
3 cibule
pažitka
petrželka
50 g vyloupaných mandlí
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme nádivku. Nakrájíme na kostičky 8 rohlíků, do misky nalijeme 200 ml mléka, přidáme rozmačkaných 6 stroužků česneku, lžičku másla, žloutky z vajíček, sůl, 3 lžičky tymiánu, na drobno nakrájenou 1 cibuli, petrželku a pažitku. Nalijeme na rozkrájené rohlíky a rukou promícháme, přisypeme vyloupané mandle. Přidáme z bílků ušlehaný sníh a vše důkladně promícháme.

  2. Do pekáče dáme lžíci másla a 2 nahrubo nakrájené cibule, vyskládáme stehna posypaná kořením na americké brambory, tymiánem a solí, přidáme nádivku a dáme péct odkryté do trouby vyhřáté asi na 175' na 15 minut. Potom dalších 15 minut při stejné teplotě přiklopené. Pak zvýšíme asi na 180' a pečeme zhruba ještě dalších 30 - 40 minut odkryté. Podle potřeby podléváme.

  3. Bramborovou kaši vždy dělám tak, že vezmu vařené brambory přes lis na brambory pro lisování vařených brambor.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!