Hořčičné kotlety

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 vepřové kotlety
2 větší cibule
3 stroužky česneku
1 kelímek zakysané smetany
1/4 l bujónu nebo vývaru
2 lžíce plnotučné hořčice
2 lžíce hladké mouky
1 lžička drceného kmínu
2 lžíce zelené petrželky
olej
sůl
barevný pepř
100 g farmářské slaniny

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na proužky a v misce ji promícháme s hořčicí a hladkou moukou. Petrželku a česnek nakrájíme na drobno. Kotlety posypeme solí, pepřem, kmínem a naklepeme je paličkou.

  2. Na rozpáleném oleji kotlety opečeme do zlatova po obou stranách. Vyjmeme je a ve výpeku osmahneme cibulovou směs a česnek. Přidáme pokrájenou petrželku, podlijeme vývarem a povaříme.

  3. Vložíme opečené maso a zalijeme zakysanou smetanou. Dusíme do změknutí masa.

  4. Mezitím na pánvičce opečeme proužky farmářské slaniny. Hotové maso přendáme na talíře, přelijeme hořčicovou omáčkou a posypeme proužky opečené slaninky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!