Smetanové brambory

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

1 kg brambor
1 balení sladké smetany
100 g Eidamu

Postup přípravy receptu

  1. Předem si rozpálíme troubu na 200°C. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Vložíme do pekáče, nebo zapékací mísy, posolíme, popepříme, pokapeme olejem a pořádně promícháme.

  2. Okořeněné brambory dáme do rozpálené trouby na cca 10 minut. Občas můžeme promíchat. Když brambory začínají chytat zlatavou bravu zalijeme 2/3 smetany, promícháme, poklademe plátkový sýr, nebo posypeme strouhaným.

  3. Poté zalijeme zbytkem smetany a dáme dopéct do trouby. Pečeme při 200°C, dokud není barva tak akorát.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!