Domácí kečup s medem a jablečným octem
Recepty, OmáčkySuroviny
- 6 vetších rajčat
- 2 menší jablka
- 1 střední řepa
- 1 cibule
- K dochucení:
- (množství je orientační)
- 2 lžičky soli
- 1 lžíce jablečného octa
- 3 lžíce třtinového cukru
- 5 lžic medu
- 2 špetky škořice
- 1 lžička dijónské hořtice
- 50 ml oleje
Postup Domácí kečup s medem a jablečným octem
Postup přípravy receptu
-
Rajčata, jablka, cibule a řepu nakrájíme na větší kousky a dáme vařit do hrnce do měkka.
Prolisujeme přes sítko, dochutíme a povaříme. Musí to být spíš hustá kaše, trochu sice ztuhne, ale ne moc:-)
Plníme do vyvařených sklenic, zavíčkujeme.
Cca 10 minut zavařujeme a pak na pět minut položíme dnem vzhůru.