Makarony s vepřovým masem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- těstoviny
- vepřové maso
- cibule větší
- rajský protlak
- sladká mletá paprika
- sůl
- pepř
- hladká mouka
- olej
- Masox
- tvrdý sýr na posypání
Postup Makarony s vepřovým masem
Postup přípravy receptu
-
Maso si omyjeme, naklepeme jako na řízky a poté osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
Na rozpáleném oleji orestujeme maso tak, aby mělo hnědou kůrčičku. Opečené maso odložíme do připraveného širšího hrnce určeného do trouby.
Na vypečeném oleji osmažíme cibuli do zlatova a přidáme protlak a sladkou papriku, ještě chvilku restujeme a mícháme, aby se paprika nespálila.
Poté nalijeme na maso v hrnci a dolijeme vroucí vodou tak, aby bylo maso ponořené. Přidáme masox a hrnec přiklopíme.
Vložíme do trouby rozpálené na 170°C. Pečeme cca 1 hodinu. Občas zkontrolujeme jestli není třeba dolít vodu. Ochutnáme a pokud se nám zdá chuť omáčky málo výrazná, můžeme přidat ještě kousek masoxu. Kdo má rád, může přidat trošičku oregena(chuť bude více do italské kuchyně).
Pokud by se zdála ke konci omáčka řídká, rozmícháme si v malém množství vody trošičku hladké mouky a nalejeme do omáčky, promícháme v ní a vložíme hrnec do trouby, aby se omáčka provařila.
Mezitím uvaříme makarony dle návodu na skus (do vroucí, dostatečně osolené vody vložíme těstoviny, přidáme trošku oleje, aby se nelepily a vaříme 8 minut).
Nastrouháme si sýr a při servírování posypeme makarony s masem i omáčkou.