Makarony s vepřovým masem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

těstoviny
vepřové maso
cibule větší
rajský protlak
sladká mletá paprika
sůl
pepř
hladká mouka
olej
Masox
tvrdý sýr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Maso si omyjeme, naklepeme jako na řízky a poté osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.

  2. Na rozpáleném oleji orestujeme maso tak, aby mělo hnědou kůrčičku. Opečené maso odložíme do připraveného širšího hrnce určeného do trouby.

  3. Na vypečeném oleji osmažíme cibuli do zlatova a přidáme protlak a sladkou papriku, ještě chvilku restujeme a mícháme, aby se paprika nespálila.

  4. Poté nalijeme na maso v hrnci a dolijeme vroucí vodou tak, aby bylo maso ponořené. Přidáme masox a hrnec přiklopíme.

  5. Vložíme do trouby rozpálené na 170°C. Pečeme cca 1 hodinu. Občas zkontrolujeme jestli není třeba dolít vodu. Ochutnáme a pokud se nám zdá chuť omáčky málo výrazná, můžeme přidat ještě kousek masoxu. Kdo má rád, může přidat trošičku oregena(chuť bude více do italské kuchyně).

  6. Pokud by se zdála ke konci omáčka řídká, rozmícháme si v malém množství vody trošičku hladké mouky a nalejeme do omáčky, promícháme v ní a vložíme hrnec do trouby, aby se omáčka provařila.

  7. Mezitím uvaříme makarony dle návodu na skus (do vroucí, dostatečně osolené vody vložíme těstoviny, přidáme trošku oleje, aby se nelepily a vaříme 8 minut).

  8. Nastrouháme si sýr a při servírování posypeme makarony s masem i omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!