Makarony, zřejmě vzor Carbonara (podle puberťáka)

Recepty, Těstoviny

Suroviny

400 g dlouhých makaronů
olej, sůl
asi 250 g kuřecího nebo krůtího masa
100 až 150 g anglické slaniny v celku
3 až 4 stroužky česneku
1 velká červená (nebo žlutá) paprika nebo kapie
asi 25 zelených oliv bez pecky
asi 250 g sýra gouda (nebo dle chuti) plus eventuálně další gouda na posypání
asi 600 ml drůbežího vývaru (klidně z kostky)
200 ml (kelímek) nízkotučné sladké smetany
mletý černý pepř
sušené oregano (hrstka, podle mě tak 3 KL)

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky, slaninu a papriku na drobné kostičky, olivy překrojíme na třetiny, česnek rozmačkáme nebo drobně pokrájíme, sýr stačí nahrubo nastrouhat. Makarony dáme vařit dle návodu.

  2. Ve větší pánvi wok rozpálíme olej, přidáme maso a slaninu, restujeme do zlatova, poté přihodíme česnek, papriku a olivy a ještě krátce orestujeme. Osolíme, opepříme, promícháme, přilijeme vývar a přidáme oregano. Pomalu pár minutek dusíme, za stálého míchání přilijeme smetanu, vsypeme sýr a mícháme, dokud směska nezačne bublat. Průběžně hlídáme vařící se makarony.

  3. Hotové makarony zcedíme a rovnou přidáme do woku k omáčce (při tomhle množství se fakt vyplatí větší pánev). Dobře promícháme, vypneme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!