Honzovy buchty se švestkami a mandlovými lupínky

Recepty, Moučníky

Suroviny

70 dkg polohrubé mouky
špetka soli
2 vejce
2 lžíce rumu
10 dkg sádla (rozpuštěného)
Na kvásek:
1 droždí
1/4 l mléka
10 dkg cukru
olej (na vymazání pekáčku a pomazání buchet před pečením)
sušené švestky (vypeckované)
mandle (lupínky)
cukr (na posypání)

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy nasypeme mouku, přidáme sůl, vejce, rum, rozpuštěné sádlo.

  2. Nakonec přidáme kvásek a vypracujeme hladké, nelepivé těsto. Pokud těsto lepí a je řídké, přidáme mouku a znovu dobře propracujeme. Necháme těsto vykynout.

  3. Mezitím dáme vařit asi na půl hodiny sušené švestky. Po uvaření vodu slijeme a švestky necháme vychladnout.

  4. Z nakynutého těsta lžičkou ukrajujeme malé kousky, které v ruce roztáhneme.

  5. Na každý kousek dáme jednu švestku a špetku mandlových lupínků. Vše pěkně zabalíme a klademe těsně vedle sebe na olejem vymazaný pekáček.

  6. Olejem potřeme buchty ještě před pečením a necháme vše asi půl hodiny v pekáčku nakynout.

  7. Pečeme ve vyhřáté troubě, po upečení pocukrujeme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!