Dýňový perníček/Pumpkin gingerbread

Recepty, Moučníky

Suroviny

Suroviny:
220 g hladké mouky
190 g třtinového cukru
210 g dýňového pyré
1 balíček vanilkového cukru
120 ml rostlinného olej
80 ml vody
2 vejce
3/4 lžičky soli
1 lžička jedlé sody
1/2 lžičky prášku do pečiva
1 lžíce dýňového koření
moučkový cukr
Dýňové koření:
2 lžičky umletého nového koření
2 lžičky umletého hřebíčku
3 lžíce mleté skořice
2 lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
2 lžičky mletého zázvoru

Postup přípravy receptu

  1. Dýňové koření: směs koření jsem promíchala, uložila do sklenice a zavíčkovala.

  2. Perník: nejprve jsem tukem vymazala formu na biskupský chlebíček a vysypala ji moukou.

  3. Do větší mísy jsem dala vejce, třtinový cukr, vanilkový cukr a vše jsem prošlehala. Dále jsem přilila olej, vodu, dýňové pyré a opět jsem vše prošlehala.

  4. Do jiné mísy jsem dala hladkou mouku, sůl, jedlou sodu, prášek do pečiva, dýňové koření a vše jsem zamíchala. Suchou směs jsem nadvakrát vmíchala do mokré směsi.

  5. Hotové těsto jsem nalila do připravené formy a pekla v předem vyhřáté troubě na 180°C 1 hodinu. Upečení vyzkoušejte na špejli.

  6. Hotový perník nechte chvíli chladnout ve formě a poté ho vyndejte a nechte zcela vychladnout na mřížce. Na závěr můžete perník pocukrovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!