Hlíva se smetanou a zastřeným vejcem
Recepty, HoubySuroviny
- 1/2 kg hlívy ústřičné
- 250 ml Rama cremefine (houbová)
- 1 menší cibule
- 1 stroužek česneku
- 4 snítky petrželové natě
- sůl
- máslo
- drcený kmín
Postup Hlíva se smetanou a zastřeným vejcem
Postup přípravy receptu
-
Hlívu očistíme a nakrájíme na nudličky.
Na pánvi rozpustíme lžíci másla a vložíme najemno nakrájenou cibuli, nasekaný stroužek česneku a posypeme trochou drceného kmínu. Jakmile cibule zesklovatí a kmín začne vonět, tak přidáme nakrájenou hlívu a dobře promícháme. Necháme hlívu lehce podusit ve vlastní šťávě, které si trochu pustí, a osolíme.
Podušenou hlívu posypeme nasekanou petrželovou natí a podlijeme Ramou cremefine.
Vše dobře promícháme a necháme probublat, dokud vše lehce nezhoustne. Podáváme se zastřeným vejcem a čerstvým chlebem.