Grilovaný banán s medovo-pomerančovou omáčkou
Recepty, GrilováníSuroviny
- 2 banány
- 1 balíček skořicového cukru
- 4 polévkové lžíce medu
- 1 polévková lžíce rozpuštěného másla
- 1 pomeranč
- vanilková zmrzlina
- máta
- proužek pomerančové kůry na ozdobu
Postup Grilovaný banán s medovo-pomerančovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Banány oloupeme a podélně rozřízneme. Potřeme medem a posypeme skořicovým cukrem. Necháme 5 minut odležet.
Zatím si omyjeme pomeranč, nastrouháme asi 1/2 KL kůry. Pomeranč rozpůlíme, vymačkáme šťávu, smícháme s kůrou, zbylým medem a rozpuštěným máslem. Rozmícháme v ohnivzdorné nádobě, kterou si dáme do blízkosti grilu, aby byla omáčka teplá.
Banány dáme na gril a grilujeme po každé straně asi 3 minuty. (Záleží na síle banánu a intenzitě tepla).
Přendáme na talíř, přelijeme teplou omáčkou a přidáme zmrzlinu. Dozdobíme proužkem kůry a lístky máty.