Grilované ovoce v medové marinádě se skořicí
Recepty, GrilováníSuroviny
- 2 broskve
- 1 červené jablko (lze zvolit jakékoli ovoce – meruňka, jahody, banán, ananas...)
- 1 limetka
- 4 PL medu (zředěné trochou vody, aby ovoce bylo v marinádě ponořené do poloviny)
- 1 PL skořice
- 4 rozdrcené hřebíčky
- 1 rozdrcená hvězdička badyánu
- alobal
- kousek másla
Postup Grilované ovoce v medové marinádě se skořicí
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve umícháme marinádu.
Ovoce omyjeme, vypeckujeme, odstraníme jádřinec. Jablka a broskve rozpůlíme a ponoříme do marinády, nejprve řeznou stranou dolů, asi po hodině otočíme. Marinujeme minimálně 2 hodiny.
Alobal potřeme lehce rozpuštěným máslem, ovoce poklademe, pokapeme marinádou a zabalíme. Necháme ale vůli, nebalíme těsně a na stupni č. 4 grilujeme na pevné části grilu cca 8 minut po každé straně. Servírujeme. Manžel dostal chuť na něco sladkého, vzhledem k jeho nemoci jsem se snažila udělat šetrnou sladkost.