Grilovaná krkovička s pepřovou omáčkou od Krkovičky
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 kg vepřové krkovice
- 1 PL soli
- 1 PL sladké papriky
- 1 lžička tymiánu
- 1 lžička sušeného česneku
- 1/2 lžičky pepře
- 2 dcl kvalitní řepkový olej
- Pepřová omáčka:
- výpek co stekl do nádobky od grilu
- 1,5 dcl silného vývaru
- 1 dcl smetany
- přiměřeně kuličkového pepře čtyř barev
- sůl
- pepř
- kousek másla
Postup Grilovaná krkovička s pepřovou omáčkou od Krkovičky
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na 200 g plátky a dáme do předem připravené marinády z koření a oleje, 24 hodin necháme v lednici.
Maso necháme odkapat a grilujeme na rozehřátém grilu asi 3,5-4 minuty, zakryté alobalem necháme chvíli odstát.
Pepřovka: slitý výpek rozehřejeme, naředíme vývarem, přidáme koření a deset minut vaříme a redukujeme. Přidáme kousek másla a opět redukujeme, nakonec přilijeme smetanu (používám na šlehání 33%), necháme probublat. Pokud je potřeba dochutíme pepřem a soli.