Francouzský slaný koláč
Recepty, PizzySuroviny
- 400 g listové těsto
- kousek Hery (či oleje na vytření plechu)
- Ingredience co dům dá:
- sýru
- nivy
- klobása
- kečup
- špenát
- syrové vejce
- salám
- krabí tyčky
- olivy
- kukuřice
Postup Francouzský slaný koláč
Postup přípravy receptu
-
Rozdělím těsto na půlku a vmačkám ho do předem vymaštěných zapékacích misek.
Do každého vzniklého košíčku, kdy se snažím, abych těsto vytahala malinko nad okraj, pak vsypu zbytky ingrediencí. Naše oblíbené jsou:
špenátová: natřu korpus lehce kečupem, naházím zmrzlý špenát, zbytek nakrájených krabích tyčinek /nakrájenou slaninu, černé nakrájené olivy, zasypu nivou, posypu provensálským kořením a navrch rozklepnu dvě vajíčka tak, aby žloutky zůstaly po upečení pěkně celý.
Salámová: natřu na korpus zbytek kečupu, naházím zbytky salámů, nebo na struhadle nakrouhám junior, nakrájím porek, nasypu zbytek zmrzlé zeleniny, posypu zbytkem žampionů(můžou být jak sterilované, tak čerstvé), zelené olivy, koření dle chuti a zasypu zbytkem sýra (balkán, niva, eidam…).
A pak vše peču na 200 stupňů v troubě tak půl hodinky.