Fettuccine s lososem, smetanovou omáčkou a bylinkami
Recepty, TěstovinySuroviny
- 400 g těstovin (doporučuji fettuccine, nebo fusilli)
- 100 g lososa
- 2x smetana ke šlehání (430 g - ne nízkotučné)
- 100 ml bílého vína (suchého)
- 2 lžíce citronové štávy
- cca 30 g parmazánu
- 100 ml vody
- čerstvé bylinky:
- petrželka
- pažitka
- bazalka
- žloutek (nebo bramborový škrob na zahuštění)
- máslo
- sůl
- pepř
Postup Fettuccine s lososem, smetanovou omáčkou a bylinkami
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi na másle osmahneme kousky lososa.
Přidáme smetanu, víno, citronovou štávu a vodu. Uvedeme do varu, přidáme parmazán a necháme ho rozpustit.
Přidáme nasekané bylinky, osolíme, opepříme.
Zahustíme škrobem smíchaným s vodou a chvili jeste povarime, nebo žloudkem (pokud však budete zahuštovat žloudkem, nejprve vypnete sporak, jinak se vajicko srazi).
Nakonec přidáme na pánev uvařené těstoviny a proházíme je s omáčkou.