Bábovka s višněmi
Recepty, MoučníkySuroviny
- 250 g změklého másla nebo jiného tuku např. Hery
- 240 g moučkového cukru
- 3 lžíce citronové šťávy nebo rumu
- 4 větší vejce
- 370 g polohrubé mouky
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 1 prášek do pečiva
- 1 velká sklenice višní 700 ml nebo 2-3 malé sklenice kompotu
- 1 plnější lžička Solamylu nebo Maizeny
- trochu 100% tuku např. Omega na vymazání formy nebo olej
- 2 lžíce hrubé mouky na vysypání
Postup Bábovka s višněmi
Postup přípravy receptu
-
Višně z kompotu necháme okapat, vypeckujeme je, posypeme Solamylem a promícháme. Tuk, cukr a citronovou šťávu třeme (šleháme) do zhoustnutí a postupně, vždy po jednom, zašlehaváme vejce. Mouku smícháme s práškem do pečiva a skořicí a nakonec vmícháme do těsta.
Polovinu těsta dáme do vymazané a vysypané formy, středem dáme višně, snažíme se do takové prohlubně v těstě, aby se višně nedotýkaly formy. Zakryjeme druhou polovinou těsta.
Bábovku vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme zhruba 40-45 minut. Po upečení ji ještě chvíli cca 10 minut, necháme ve formě a vyklopíme.
Bábovku po vychladnutí buď pocukrujeme nebo potřeme čokoládovou polevou. Po odležení je bábovka vláčnější.