Fazolová polévka z uzeného žebra

Recepty, Polévky

Suroviny

1 cibule (větší)
1 mrkev
Fazole
uzené žebro
stroužek česneku
koření:
majoránka
kmín drcený
sůl
vegeta
maggi
jíška

Postup přípravy receptu

  1. Do tlakového hrnce vložíme omytá žebra, oloupanou cibuli, očištěnou mrkev, stroužek česneku (nemusí být) a fazole - množství fazolí podle množství vody a jak kdo má rád hustou. Přibližně na 3 -4 litry 1/2 kg fazolí.

  2. Dáme vařit asi na hodinu, dokud nebudou fazole měkké.

  3. Po uvaření obereme maso ze žebra a vrátíme do polévky.

  4. Potom přidáme koření dle chuti, zahustíme jíškou a ještě povaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!