Fazolky s koprem ve sladkokyselé omáčce

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

cca 400 g zelených fazolek - čerstvých nebo mražených
1,5- 2 lžíce kopru - čerstvě nasekaného
1 cibule
2 lžíce másla
1 lžička oleje
cca 40 hladké mouky
cca 750 ml plnotučného mléka nebo kombinace vývaru a smetany ke šlehání
sůl
cca 1 lžíce cukru krupice, dle chuti
ocet dle chuti
3 vařená vejce

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme cibuli lehce dorůžova. Fazolky krátce spaříme v osolené vodě, scedíme. Po osmažení cibuli zaprášíme moukou a za stálého míchání osmažíme světlou jíšku.

  2. Vše zalijeme mlékem, dobře rozmícháme, přidáme nasekaný kopr dle chuti, spařené fazolky a vše krátce provaříme. Během prováření osolíme, osladíme a nakonec okyselíme dle chuti.

  3. Podáváme s bramborem a vařeným vejcem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!