Fazolky s koprem ve sladkokyselé omáčce
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- cca 400 g zelených fazolek - čerstvých nebo mražených
- 1,5- 2 lžíce kopru - čerstvě nasekaného
- 1 cibule
- 2 lžíce másla
- 1 lžička oleje
- cca 40 hladké mouky
- cca 750 ml plnotučného mléka nebo kombinace vývaru a smetany ke šlehání
- sůl
- cca 1 lžíce cukru krupice, dle chuti
- ocet dle chuti
- 3 vařená vejce
Postup Fazolky s koprem ve sladkokyselé omáčce
Postup přípravy receptu
-
Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme cibuli lehce dorůžova. Fazolky krátce spaříme v osolené vodě, scedíme. Po osmažení cibuli zaprášíme moukou a za stálého míchání osmažíme světlou jíšku.
Vše zalijeme mlékem, dobře rozmícháme, přidáme nasekaný kopr dle chuti, spařené fazolky a vše krátce provaříme. Během prováření osolíme, osladíme a nakonec okyselíme dle chuti.
Podáváme s bramborem a vařeným vejcem.