Dušená šrucha zelná - portulák (Portulaca oleracea)

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

na 1 osobu:
1/2 menší cibule
1 stroužek česneku
trochu oleje
hrst šruchy zelné
1 rajče
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Šruchu dobre vo viacerých vodách umyjeme, použijeme len mladé výhonky a prekrájame ich.

  2. Na oleji speníme na drobno pokrájanú cibuľu, pridáme na malé kocky pokrájanú paradajku, osolíme, môžeme trochu podliať a dusíme chvíľku.

  3. Pridáme pokrájaný cesnak a šruchu, okoreníme, dusíme cca 5 min, podľa potreby trochu podlievame vodou. Posypeme petržlenovou vňaťou. Podávame ako prílohu, alebo aj ako hlavné jedlo s pečivom, topinkou a pod.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!