Žampiónová omáčka - majonézová studená
Recepty, OmáčkySuroviny
- 1 ks žampión zhruba (20-25 g)
- necelá lžíce oleje
- 100 g majonézy
- 1-2 lžíce mléka (dle potřeby)
- možno i trošku bílého vína
- sůl
- bílý pepř
- citronová šťáva (nebo ocet)
- moučkový cukr
Postup Žampiónová omáčka - majonézová studená
Postup přípravy receptu
-
Žampión si drobně nasekáme, krátce podusíme na oleji, mírně osolíme a necháme zchladnout.
Majonézu rozšleháme s mlékem a vínem do hustější omáčky, přidáme vychladlé žampióny, špetku pepře a dochutíme dle potřeby solí, citronovou šťávou nebo octem a cukrem.
Dochucujeme opatrně po špetkách a ocet po kapkách.
Hustotu si upravíme dle potřeby, v chladničce ještě trochu zhoustne. Omáčku dáme vychladit a podáváme tak, jak jsme zvyklí u tatarské omáčky.