Sládkův sekaný řízek
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 250 g hovězí mleté maso
- 250 g vepřové mleté maso
- 100 g tvrdého sýru
- 1 kvalitní klobása
- 200 ml světlého piva (použila jsem nealkoholické - není příliš hořké)
- 4 stroužky česneku
- posekaný libeček
- sůl
- pepř
- Na těstíčko:
- 100 g hladké mouky
- 2 vejce
- 50 g tvrdého sýru
- 150 ml světlého piva (nebo podle potřeby)
- sůl
Postup Sládkův sekaný řízek
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso smícháme s nahrubo nastrouhaným sýrem a klobásou, rozdrceným česnekem a nasekaným libečkem. Osolíme, opepříme, zalijeme pivem a spojíme. Necháme alespoň hodinu vše nasáknout chutí.
Vymícháme si hladké těstíčko z uvedených surovin. Maso vytvarujeme do placiček, obalíme je v mouce a těstíčku a smažíme pozvolna na oleji. Podávala jsem se šťouchanými brambory, ochucenými sušenou smaženou cibulkou, pažitkou a libečkem.