Sládkův sekaný řízek

Recepty, Mleté maso

Suroviny

250 g hovězí mleté maso
250 g vepřové mleté maso
100 g tvrdého sýru
1 kvalitní klobása
200 ml světlého piva (použila jsem nealkoholické - není příliš hořké)
4 stroužky česneku
posekaný libeček
sůl
pepř
Na těstíčko:
100 g hladké mouky
2 vejce
50 g tvrdého sýru
150 ml světlého piva (nebo podle potřeby)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso smícháme s nahrubo nastrouhaným sýrem a klobásou, rozdrceným česnekem a nasekaným libečkem. Osolíme, opepříme, zalijeme pivem a spojíme. Necháme alespoň hodinu vše nasáknout chutí.

  2. Vymícháme si hladké těstíčko z uvedených surovin. Maso vytvarujeme do placiček, obalíme je v mouce a těstíčku a smažíme pozvolna na oleji. Podávala jsem se šťouchanými brambory, ochucenými sušenou smaženou cibulkou, pažitkou a libečkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!