Zelené paprikové lusky plněné hříbky, slaninou a masem
Recepty, OmáčkySuroviny
- 250 g mletého masa
- 100 g uzené libovolné slaniny nebo uzeného masa
- 50 g sádla
- 250 g hříbků (i jiných hub – žampiony)
- 1 velká cibule
- 2 housky
- trocha mléka nebo vývaru
- sůl
- drcený kmín
- 1 vejce
- 100 -150 g strouhaného sýru a dál pak i podle potřeby
- strouhanka podle potřeby
- 6 větších zelených paprik
- kečup (nebo 1 zeleninové lečo ve sklenici)
- libeček
- muškátový oříšek
- pohanka
- rýže
Postup Zelené paprikové lusky plněné hříbky, slaninou a masem
Postup přípravy receptu
-
Pokrájené houby orestujeme s mletým masem na sádle, na zlatavě opečené cibulce.
Uzenou slaninu si pokrájíme na kousky, přidáme k ní orestované houby a v mléce namočené housky. Osolíme, okořeníme, dáme bylinky, přidáme jedno vejce a vše dobře promícháme. Bude –li směs řidší, přidáme strouhanku a pak přisypeme trochu strouhaného sýra.
Papriky očištěné a zbavené jádřinců naplníme malou lžičkou touto hustou směsí z masa, hub, bylinek a koření.
Papriky pak narovnáme do vymazaného pekáčku nebo zapékací misky, přidáme buď kečup nebo zeleninové lečo (dala jsem lečo), ale dá se i kečup a krém Saba.
Pak posypeme vše sýrem, pokapeme tukem a upečeme ve vyhřáté troubě při 180°C asi 40 minut, ale po chvíli papriky raději přikryjte až do konce pečení v troubě alobalem, rády se chytají… Můžeme i nemusíme zahustit, ale šťáva byla poměrně hustá a pěkná. Kdo má rád smetanu, může i smetanu přidat. Podáváme s rýží nebo s pohankou, zdobenou zelenou petrželkou nebo libečkem.