Zelené paprikové lusky plněné hříbky, slaninou a masem

Recepty, Omáčky

Suroviny

250 g mletého masa
100 g uzené libovolné slaniny nebo uzeného masa
50 g sádla
250 g hříbků (i jiných hub – žampiony)
1 velká cibule
2 housky
trocha mléka nebo vývaru
sůl
drcený kmín
1 vejce
100 -150 g strouhaného sýru a dál pak i podle potřeby
strouhanka podle potřeby
6 větších zelených paprik
kečup (nebo 1 zeleninové lečo ve sklenici)
libeček
muškátový oříšek
pohanka
rýže

Postup přípravy receptu

  1. Pokrájené houby orestujeme s mletým masem na sádle, na zlatavě opečené cibulce.

  2. Uzenou slaninu si pokrájíme na kousky, přidáme k ní orestované houby a v mléce namočené housky. Osolíme, okořeníme, dáme bylinky, přidáme jedno vejce a vše dobře promícháme. Bude –li směs řidší, přidáme strouhanku a pak přisypeme trochu strouhaného sýra.

  3. Papriky očištěné a zbavené jádřinců naplníme malou lžičkou touto hustou směsí z masa, hub, bylinek a koření.

  4. Papriky pak narovnáme do vymazaného pekáčku nebo zapékací misky, přidáme buď kečup nebo zeleninové lečo (dala jsem lečo), ale dá se i kečup a krém Saba.

  5. Pak posypeme vše sýrem, pokapeme tukem a upečeme ve vyhřáté troubě při 180°C asi 40 minut, ale po chvíli papriky raději přikryjte až do konce pečení v troubě alobalem, rády se chytají… Můžeme i nemusíme zahustit, ale šťáva byla poměrně hustá a pěkná. Kdo má rád smetanu, může i smetanu přidat. Podáváme s rýží nebo s pohankou, zdobenou zelenou petrželkou nebo libečkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!