Vepřová panenka s brusinkovou omáčkou a cuketovýma placičkama
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 200 g Vepřové panenky
- 2 cukety
- Zavařené brusinky
- Sůl
- pepř
- mouka hladká
- 2 vejce
- česnek
- majoránka
- kmín drcený
- olej
- cukr (víno, slivovice)
Postup Vepřová panenka s brusinkovou omáčkou a cuketovýma placičkama
Postup přípravy receptu
-
MASO: Maso očistíme od blan, osolíme a na pánvi osmahnem z obou stran ať nám nevypustí šťávu při pečení v troubě. Lehce osmahnuté maso dáme na plech, podlijem trochou vody a pečem v rozehřáte troubě 25 minut na 170°C. Poté maso vytáhnem a filirujem na plátky a expedujeme na talíř.
CUKETOVÉ PLAČIČKY: Cukety na strouhadle nastrouháme do misky,k nastrouhaným cuketám přidáme vejce, sůl, hl. mouku, česnek (sušený, drcený) majoránku a kmín drcený. Uděláme těsto a smažíme z obou stran na pánvi, ve tvaru malých kulatých placek z obou stran, až okraje placek budou zlatavé.
BRUSINKOVÁ OMÁČKA: Zavařené brusinky dáme do hrnce a přivedem k varu, přidáme 0,04 červeného vína, nebo slivovice dle vaši chuti, můžem dochutit cukrem.