Drůbeží játra, gothaj a tvrdý sýr v sulcu
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- asi 400 g drůbežích jater
- 200 g gothaje
- 150-200 g tvrdého sýra vcelku
- Na vývar:
- cca 400 g vepřových kůží nebo 2-3 vepřové nožky
- asi 1 litr vody
- palice česneku
- sůl
- pepř
- Masox
Postup Drůbeží játra, gothaj a tvrdý sýr v sulcu
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si uvaříme vývar, nejlépe v tlakovém hrnci cca 45 minut. Nesolíme, nekořeníme.
Po uvaření jej scedíme, osolíme, okořeníme pepřem, solí, pokud chceme, přidáme masox a celou palici utřeného česneku.
Můžeme pomlít část kůží a přidat do vývaru. Vychladíme, aby se sýr ve vývaru nerospustil.
Na malém množství oleje osmažíme překrájená drůbeží játra.
Gothaj i sýr nakrájíme na kostičky.
Vše přidáme do vlažného vývaru a naplníme do sáčku na tlačenku, nebo do srnčího hřbetu, popřípadě i do pekáčku a necháme v lednici ztuhnout do dalšího dne.
Pak nakrájíme na kolečka, posypeme cibulí, pokapeme octem.