Drobenkový koláč s jahodovým jogurtem

Recepty, Moučníky

Suroviny

200 g polohrubé mouky
200 g hladké mouky
125 g másla
110 g cukru
2 vejce
1 prášek do pečiva
špetka soli
---
500 g smetanového jogurtu
200 g zakysané smetany
1 vanilkový pudink
250-300 g jahod
vanilkový cukr+cukr podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve očištěné jahody rozmixujeme s cukrem. Z jogurtu, smetany, jahod a pudinku smícháme náplň. Na těsto smícháme všechny sypké suroviny, promícháme a přidáme rozšlehané vejce s máslem. Vytvoříme drobenku.

  2. Podle připravené koláčové formy (měla jsem 28 cm) obkreslíme pečící papír a vystřihneme. Na dno s papírem dáme 2/3 drobenky a uhladíme. Vlijeme na to náplň a posypeme zbytkem drobenky.

  3. Troubu vyhřejeme na 190 st. a vložíme koláč. Pečeme cca 40-45 minut do zlatova. Upečený koláč je třeba nechat vychladnout, aby náplň ztuhla, pak se krásně krájí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!