Drobenkový koláč s jahodovým jogurtem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 200 g polohrubé mouky
- 200 g hladké mouky
- 125 g másla
- 110 g cukru
- 2 vejce
- 1 prášek do pečiva
- špetka soli
- ---
- 500 g smetanového jogurtu
- 200 g zakysané smetany
- 1 vanilkový pudink
- 250-300 g jahod
- vanilkový cukr+cukr podle chuti
Postup Drobenkový koláč s jahodovým jogurtem
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve očištěné jahody rozmixujeme s cukrem. Z jogurtu, smetany, jahod a pudinku smícháme náplň. Na těsto smícháme všechny sypké suroviny, promícháme a přidáme rozšlehané vejce s máslem. Vytvoříme drobenku.
Podle připravené koláčové formy (měla jsem 28 cm) obkreslíme pečící papír a vystřihneme. Na dno s papírem dáme 2/3 drobenky a uhladíme. Vlijeme na to náplň a posypeme zbytkem drobenky.
Troubu vyhřejeme na 190 st. a vložíme koláč. Pečeme cca 40-45 minut do zlatova. Upečený koláč je třeba nechat vychladnout, aby náplň ztuhla, pak se krásně krájí.